Dýňový kastrol s krupicí: recept na lahodné pečivo

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte se šlehačkou, džemem, marmeládou nebo kondenzovaným mlékem.

Připravte si zdravý, barevný dýňový nákyp k snídani pro děti i dospělé. Pokrm se skvěle hodí i jako dezert.

Podávejte se šlehačkou, džemem, marmeládou nebo kondenzovaným mlékem.

Recept

Složení:

  • dýně 450 g
  • krupice 0,5 polévkové lžíce.
  • kefír 0,5 lžíce.
  • cukr 0,5 polévkové lžíce.
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • jedlá soda 1 lžička.
  • pomerančová šťáva 4 polévkové lžíce.
  • skořice 1 lžička.
  • sůl
  • máslo

Příprava:

  1. Dýni oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Vejce a cukr šlehejte mixérem, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Dýni, rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu, jedlou sodu, skořici, špetku soli vložíme do mísy, přidáme mouku a znovu promícháme.
  4. Formu na pečení vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.

Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život