Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte se šlehačkou, džemem, marmeládou nebo kondenzovaným mlékem.
Připravte si zdravý, barevný dýňový nákyp k snídani pro děti i dospělé. Pokrm se skvěle hodí i jako dezert.
Podávejte se šlehačkou, džemem, marmeládou nebo kondenzovaným mlékem.
Recept
Složení:
- dýně 450 g
- krupice 0,5 polévkové lžíce.
- kefír 0,5 lžíce.
- cukr 0,5 polévkové lžíce.
- kuřecí vejce 1 ks.
- jedlá soda 1 lžička.
- pomerančová šťáva 4 polévkové lžíce.
- skořice 1 lžička.
- sůl
- máslo
Příprava:
- Dýni oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Vejce a cukr šlehejte mixérem, dokud se cukr nerozpustí.
- Dýni, rozšlehaná vejce, zakysanou smetanu, jedlou sodu, skořici, špetku soli vložíme do mísy, přidáme mouku a znovu promícháme.
- Formu na pečení vymažeme máslem, vložíme do ní těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 60 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
Stránky nejsou bezpečné! Všechna vaše data jsou v ohrožení: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou použity útočníky.
