Jak připravit tilapii v sýrové a bramborové krustě

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte se zeleninovým salátem

Zapečená ryba je šťavnatá a křehká a křupavá smažená kůrka z brambor a sýra slouží jako vynikající příloha. Tímto způsobem lze připravit jakoukoli bílou rybu.

Recept

Složení:

  • filet z tilapie 2 ks
  • tvrdý sýr 80 g
  • kuřecí vejce 1 ks.
  • brambory 4 ks
  • koření na ryby 0,5 lžičky.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Rybu omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a posypte kořením na ryby.
  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
  3. Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  4. V míse smíchejte brambory, sýr, přidejte vejce, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
  5. Směs sýra a brambor naneste na obě strany každého rybího korpusu a přitlačte ji dlaní.
  6. Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte na něj ryby a osmažte je z obou stran dozlatova.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitečné tipy a triky pro každodenní život