Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte se zeleninovým salátem
Zapečená ryba je šťavnatá a křehká a křupavá smažená kůrka z brambor a sýra slouží jako vynikající příloha. Tímto způsobem lze připravit jakoukoli bílou rybu.
Recept
Složení:
- filet z tilapie 2 ks
- tvrdý sýr 80 g
- kuřecí vejce 1 ks.
- brambory 4 ks
- koření na ryby 0,5 lžičky.
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej.
Příprava:
- Rybu omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a posypte kořením na ryby.
- Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- V míse smíchejte brambory, sýr, přidejte vejce, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
- Směs sýra a brambor naneste na obě strany každého rybího korpusu a přitlačte ji dlaní.
- Na pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej, vložte na něj ryby a osmažte je z obou stran dozlatova.
